Naminiai Jolantos šakočiai yra pripažinti Lietuvos tautinio kulinarinio paveldo dalimi. Tradicinė receptūra išlaikyta beveik 100 metų!

Apie mus

Mūsų giminėje šakočių kepimas turi pakankamai ilgą istoriją. Pirmuosius šios istorijos lapus mes pradėjome rašyti apie 1965 – 1970-uosius metus. Pradžioje šakočius kepdavo mano seneliai, vėliau krikšto mama, kuri aprūpindavo neapsakomo skonio šakočiais, visą plačią mūsų giminę.

Aš, turėdama galimybę dalyvauti kepimo procese vis tyliai svajodavau... kad kada nors tikrai ir aš pati kepsiu šakočius. Pradžioje svajonė buvo pakankamai kukli...

2008 metais su vyru įsigijome šakočių kepimo pečių ir pradėjome išsikepti po vieną kitą šakotį savo šventiniam stalui. Taip pat giminėms ar draugams paprašius. Tačiau vykdyti platesnę veiklą ir turėti galimybę pasiūlyti savo “meno kūrinius” visiems norintiems, tikrai niekada negalvojau.

2013 metais atsiradus galimybei sudalyvauti, bendrai Europos ir Lietuvos valstybės finansuojamame projekte “Parama verslo kūrimui ir plėtrai” visos šeimos sprendimu nusprendėme įsirenginėti nedidelę, modernią kepyklėlę.

2014 metais pradėjome vykdyti oficialią veiklą. Šiuo metu kepyklėlėje dirba visa šeima. Kadangi vykdome ne masinę gamybą visi šakočiai yra kepami ypatingai nuoširdžiai ir atsakingai.

Kepamiems šakočiams yra suteiktas Lietuvos tautinio paveldo sertifikatas, todėl mūsų tikslas - išlaikyti aukščiausią kokybę!