Naminiai Jolantos šakočiai yra pripažinti Lietuvos tautinio kulinarinio paveldo dalimi. Tradicinė receptūra išlaikyta beveik 100 metų!

Gamybos procesas
Ingridientai

Šakočiai kepami tik iš aukščiausios rūšies produktų!

Gamyboje naudojame:

  • kiaušinius,
  • tik 82% riebumo sviestą (jokio margarino!!!),
  • cukrų,
  • tik aukščiausios rūšies kvietinius miltus,
  • grietinę,
  • natūralias citrinas. 

Kadangi produktai gaminami ne masinei prekybai, tad kiekvienas mūsų keptas ir Jūsų stalą pasiekęs šakotis bus taip pat prisotintas begalės pastangų ir geriausių linkėjimų Jums... :)

Gaminimas

Šakočių gamybos procesas – tai ilgas, labai atsakingas ir pakankamai sunkus darbas.

Prieš pradedant šakočių tešlos maišymo procesą yra paruošiami volai -  kepimo  formos. Jie nepriekaištingai lygiai yra padengiami lininiu audiniu.

Ruošiant tešlą yra ypatingai svarbu tikslios ingridientų proporcijos ir jų dėjimo eiliškumas. Taip pat labai svarbu naudoti tik aukščiausios kokybės produktus. Šiuo metu, naujai įrengtoje kepyklėlėje  šakočių tešla  maišoma planetarinio mikserio pagalba. Maišymo procesas trunka ≈60-70 min.

Kepimo procesas pradedamas „aprengtus“ lininiu audiniu volus uždėjus ant šakočių kepimo įrenginio ir juos šiek tiek pakaitinus. Kepimo įrenginio greitis reguliuojamas visą kepimo laiką. Tik nuo jo kitimo priklauso galutinis rezultatas, t.y. kokio ilgio ir grožio ragus suformuosime. Kepimo proceso trukmė ≈2,5 val.

Šiek tiek atvėsę šakočiai atsargiai nuimami nuo volų ir laikomi vėsioje aplinkoje tol kol visiškai atvėsta. Tik tuomet jie pakuojami į tam skirtą popierių.